Koppermaandag

Koppermaandag

Een bijzonder evenement waar Perry Dumas jaarlijks voor wordt uitgenodigd, is de Koppermaandag van Boekbindcentrum de Hummelhoeve te Echten. En ook dit jaar mochten wij, Claudette Dumas en Mischa Brendel, samen met Perry weer mee naar de presentatie van de kopperprent.

Muziek- en zangroep Mycelium zorgde voor het vermaak

Koppermaandag is de eerste maandag na Driekoningen en de dag die het Boekbindcentrum viert met de presentatie van de kopperprent: een gedicht met daarbij afgedrukt een prent die gaat over het jaarthema. Dit jaar werd de presentatie echter iets naar achteren geschoven, naar maandag 13 januari.

Het thema van dit jaar is Charles Dickens en dat werd bij aankomst meteen duidelijk, toen de gasten werden ontvangen door een heuse Ebenezer Scrooge, de hoofdpersoon uit Dickens’ boek A Christmas Carol. En ook de rest van de presentatie van de koppenprent was een feest, waarbij ook burgemeester Roger de Groot van De Wolden aanwezig was.

Roger de Groot neemt de kopperprent van Matje Hummel in ontvangst

In haar introductie herinnerde Matje Hummel, eigenaresse en coördinator van het Boekbindcentrum, iedereen eraan dat het dit jaar de twintigste maal was dat de kopperprent werd gepresenteerd: een jubileum om trots op te zijn. Voor de – letterlijk – vrolijke noot was er het muziekgezelschap Mycelium, dat het publiek leuk mee wist te krijgen met het uitdelen van zelfgemaakte muziekinstrumenten.

Het is een mooie traditie: het presenteren van de prent in het prachtige, authentieke Boekbindcentrum waar dit oude ambacht nog centraal staat.

Wij kijken in ieder geval uit naar de presentatie van de 21e kopperprent.

 

Team Tin-Art

Over de auteur

Mischa administrator

Mischa Brendel stapte op een dag de tingieterij binnen en vond het er zo leuk dat hij meteen besloot er te blijven. Hij werkt er nog maar kort, maar stort hart en ziel in het gieten en afwerken van tinnen objecten, het verkopen van onze fraaie producten en het geven van tingietdemonstraties.

Geef een reactie