Museum Veenendaal

Museum Veenendaal

Een van de leukste dingen van het tingietvak vind ik het geven van de tingietshows. Hoe leuk dus dat we op 16 maart werden uitgenodigd voor een tingietdemonstratie in Museum Veenendaal!

Aanleiding was een tentoonstelling van Gilbert van Schoonbeke, een zestiende eeuwse Vlaamse ondernemer die veel voor de industrie van Veenendaal heeft betekent. Onderdeel van de tentoonstelling was het tonen van meubels en serviezen die gangbaar waren in die tijd. En in die tijd gebruikten ze ook veel tin als servies.

V.l.n.r.: Claudette Dumas, Perry Dumas en Mischa Brendel

Op naar Veenendaal dus! Daar mochten wij aan een enthousiast publiek een mooie show weggeven en vragen uit de zaal beantwoorden. Ook konden mensen nadien zelf een tinnen figuurtje gieten. Enkele bezoekers hadden ook wat eigen tinnen spullen meegenomen om ons te vragen of wij die konden repareren.

Als klap op de vuurpijl vroeg een aanwezige journalist en fotograaf ons nog om even te poseren voor een foto bij stukken van de expositie zelf.

Tot slot nog even poseren bij de expositiestukken zelf

Wat ons betreft was het een zeer geslaagde dag: dit is waar je het voor doet!

Over de auteur

Mischa administrator

Mischa Brendel stapte op een dag de tingieterij binnen en vond het er zo leuk dat hij meteen besloot er te blijven. Hij werkt er nog maar kort, maar stort hart en ziel in het gieten en afwerken van tinnen objecten, het verkopen van onze fraaie producten en het geven van tingietdemonstraties.

Geef een reactie