Tin-Art on tour bij…

Tin-Art on tour bij…

Afgelopen vrijdag mochten wij langskomen bij woonzorgcentrum Sickenga-Oord in Wolvega. We ontvingen een warm welkom van de bewoners die vol belangstelling keken hoe we onze tingietdemonstratie voorbereidden. We hadden onze gebruikelijke tingietspullen mee, zoals ons tingietstation, de tingietlepel en onze schorten. En natuurlijk ook weer een aantal fraaie vormen. Welke vormen? Dat is elke keer weer een verrassing voor de mensen ter plaatse.

Gertjan had duidelijk zin in de presentatie en barstte meteen los over waar tin allemaal voor gebruikt wordt en hoe het wordt gewonnen. Mischa, die voor de eerste keer mee was met een tingietdemonstratie, liep de zaal rond om mensen een tablet van tin te laten zien en voelen. Intussen maakte Gertjan indruk door met een grote vlam wat tin in een lepel te smelten om hier vervolgens een tinnen figuurtje mee te gieten.

Al die kennis en kunstjes maakt dorstig, dus was het tijd voor een korte koffiepauze, waarna de demonstratie even vrolijk werd hervat. Mischa maakte van het toiletbezoek van Gertjan handig gebruik door vlug met de zaal even over hem te roddelen.

Na afloop van de demonstratie waren de mensen in de zaal zo onder de indruk van de tingietkunsten van Gertjan, dat niemand zelf wilde gieten, maar hij het voor iedereen mocht opknappen. Dus de heren moesten aan de bak: Gertjan goot de vormen en Mischa werkte ze af. Daarbij stal hij ook nog een knuffel van een van de bewoonsters.

Het resultaat: een tevreden publiek dat een mooie tingietdemonstratie en een fraai tinnen figuurtje rijker was en een tingietduo dat het ook uitstekend naar de zin had gehad. We kijken uit naar het volgende bezoek! Misschien wel bij u.

Over de auteur

Mischa administrator

Mischa Brendel stapte op een dag de tingieterij binnen en vond het er zo leuk dat hij meteen besloot er te blijven. Hij werkt er nog maar kort, maar stort hart en ziel in het gieten en afwerken van tinnen objecten, het verkopen van onze fraaie producten en het geven van tingietdemonstraties.

Geef een reactie